Начало / ЗЛАТО / Златни бижута

Златни бижута

Кога трябва да кажем, че едно бижу е от злато? Съвсем не когато е жълто на цвят. Важно е в сплавта, от която е направено бижуто процентът на златото да е преобладаващ. Или това съдържание трябва да е поне 58%. За жалост във всички други случай става дума за бижута със съдържание на злато.
А сега да видим дали ще се сетим за определението на „година“ от часовете по астрономия?

Това е периодът, в който движейки се в своята орбита, Земята прави една обиколка около Слънцето. В същото време, ако не сте бягали от часовете по химия, трябва да знаете, че химичните елементи се отнасят и към астрологията. И златото е металът, който се свързва със Слънцето.

Ето за това, връщайки се в историята, хората са вярвали, че чрез различни накити, често наричани амулети, трябва да отдават почит на Слънцето и не само. Те са имали бижута-амулети за дъжда, в чест на луната и др. Трябвало е да бъдат в синхрон с природата.

Един от интересните модели златни бижута, който носи своето послание към Слънцето е китайският йероглиф, който е създаден като амулет за Слънце, лято, дъжд. Такова едно бижу би представлявало интерес за всеки. Изработва се от чисто злато и най-висока проба сребро.

Ако не обичате традиционните златни бижута, вероятно пръстенът тайното око би ви впечатлил. Сплавта се изработва от злато и сребро. Обикновено пръстенът е подходящ за носене на средния пръст. Има вярване, че след сваляне той оставя отпечатък върху кожата. С това е предал позитивна енергия. Една небезизвестна бижутерка на такъв тип дизайнерски бижута е Uschy Schleipfer. Своите златни бижута тя предлага в цели колекции- има предложения за обеци, пръстени, синджири. Особеното е, че всяка колекция е вдъхновена от духа на дадено време.

Напишете коментар

Имейл адреса ви няма да бъде публично видим. Задължителните полета са маркирани със *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>