Начало / СРЕБРО / Ахат и сребро

Ахат и сребро

Природата е способна да изуми човека с богатата си палитра от цветове, форми и видове. В Древността, човешките общества са набавяли всичко необходимо за своето съществуване от природните ресурси. Дори и в пра историческите епохи, красотата е била на почит, а това, което природата предлагала – високо ценено. Скъпоценните камъни били също на почит, но не поради стойността, която съвременният човек им е предал, а заради своята естествена красота. Днес, те продължават да бъдат неизменен спътник в живота на всеки от нас.

Астролозите изследват тяхното влияние върху всяка една отделна зодия, нетрадиционната медицина им придава чудодейно действие. Модните дизайнери се възползват от този природен дар, за да създават неустоими накити. Факт е, че камъните са идеалният спътник на среброто. Комбинацията им с благородният метал ги прави лесни за носене. А когато те се носят в близост до човешкото тяло, те зареждат нашите клетки с енергия по невидим за очите път. Първият камък, на който ще се спрем е ахат.

Ахатът е вид полускъпоценен камък. С това наименование се обозначават по – скоро различни агрегати на силициевия диоксид. Смята се, че ахатът се образува от постоянното наслагване по скалните стени на халцедон, кварцин или опал. С невъоръжено око може да се види, че по камъка са разположени концентрични линии с различен цвят и прозрачност. За ахатът съществуват различни поверия. В епохата на Средновековието, хората смятали, че вещиците и тези, които се занимавали с магия носели пръстени с инкрустиран ахат. На камъка се придавали свръхестествени качества. Разпространено било вярването, че той спомага за осъществяването на връзка с отвъдния свят.

Днес, камъкът е ценен най – вече заради неговата красота и разнообразие по отношение на цвета. Ахатът се среща в син, зелен, сив, прозрачен и черен цвят. Според съвременните астролози, този камък в съчетание със сребърен пръстен е подходящ за родените под зодиакален знак Телец, Близнаци и Козирог. Камъкът съчетава в себе си мъжката сила и енергия. Подходящ е за неуверени хора. Но бойците по природа трябва да го избягват, защото той отслабва силните по душа. Ахатът е източник на земна енергия. Подходящ е за неуравновесените и избухливи хора. Добре е тези, със сърдечни проблеми да носят сребърно колие с ахат. Близостта му до сърцето спомага за отваряне на сърдечната чакра.

Сребърно бижу с ахат ще привлече любовта, спокойствието и просперитета във вашия дом. Камъкът е защитник срещу енергийни вампири. Добре е бременните жени да носят на пръста си сребърен пръстен с ахат.
Ахатът е камъкът на мистиците и чувствителните хора. Бижутерите дават възможност на всеки да почувства енергията на камъка без да е нужно да го носи скрит в чантата. Елегантно сребърно бижу с ахат ще прикове погледите. А ахатът ще ви защити от недоброжелателните очи.

Напишете коментар

Имейл адреса ви няма да бъде публично видим. Задължителните полета са маркирани със *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>