Начало / КАМЪНИ / Авантюрин и сребро – символ на верността и чистотата

Авантюрин и сребро – символ на верността и чистотата

Авантюринът е един от многото полускъпоценни камъни. Названието на камъка не е така добре известно сред почитателите на инкрустираните сребърни украшения, но всеки от нас е виждал какво представлява самият камък.

Авантюринът е фина, зърнеста скала. Той може да бъде срещнат в различни цветове, като зелен, розов, кремав, червено – кафяв или дори прозрачен. Камъкът притежава интересен външен вид постигнат от множеството дребни люспести минерали. Това го прави предпочитан избор от бижутерите работещи със сребро.

Находища на авантюрин има в САЩ, Чили, Норвегия, Бразилия, Испания и Китай. В Русия се намира може би най – известното място за добив на авантюрин – в планината Южен Урал. В миналото, камъкът бил предпочитан от младите девойки. Те вярвали, че носейки авантюрин ще срещнат истинската и голяма любов. Накити, инкрустирани с този камък били давани от младежите на техните любими като символ на верността и чистотата на чувствата.

В съвремието, на авантюрина се приписват ред качества. Той продължава да бъде свързван с любовта. Смята се, че камъкът спомага за взаимното привличане и засилва емоциите. Интересен факт е , че според вярванията, той може да помогне на хазартните личности и особено на картоиграчите. Но не бива да се забравя, че авантюринът не бива да бъде носен непрекъснато. Добре е да се правят паузи, за да не се стигне до изтощение на организма. Камъкът в съчетание със сребърно колие ще спомогне за отключване на сърдечната чакра. Бижутата с авантюрин помагат в борбата с бронхити и настинки.

Сребърна гривна, която е инкрустирана с този камък ще помогне за подобряване на високото кръвно налягане. Авантюринът предпазва своя собственик от всякакъв вид фобии и страхове. Най – добре е камъкът да бъде носен инкрустиран в сребърен пръстен. Бижутата с аванюрин спомагат за по – бързото зарастване на раните и подобряването на зрението. Астролозите препоръчват на родените под зодиакален знак Рак да носят бижу с авантюрин. Камъкът ще привлече любовта и благосъстоянието. Авантюринът е изключително подходящ за творческите личности. Бижу с камъка ще спомогне да развиване на таланта и въображението. Авантюринът е подходящ избор при направата на амулети срещу урочасване.

Разнообразната гама от цветове на този камък спомага за разчупването на еднообразния вид на сребърното украшение. Авантюринът ще раздвижи накита, а същевременно и вашия ум.

Напишете коментар

Имейл адреса ви няма да бъде публично видим. Задължителните полета са маркирани със *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>