Начало / КАМЪНИ / Аметист и сребро предпазват от магии

Аметист и сребро предпазват от магии

Аметистът е изключително красив камък. Природата е била щедра дарявайки го с нежния лилав цвят. Благодарение на своето оцветяване, аметистът е изключително подходящ за вграждане в сребърни бижута. Бледо лилавият му цвят придава мек и нежен вид на хладния, сребърен блясък.

 
Аметистът се определя като виолетов или синьо- лилав кварц. Твърде често, камъкът се среща като прозрачен или полупрозрачен. Характерно за неговата окраска е, че тя е неравномерно разпределена по повърхността му. Това налага преди неговата употреба в бижутерното производство, да бъде подложен на термична обработка. Собствениците на сребърни бижута с аметист трябва да знаят, че слънчевата светлина е причината за камъка да загуби своя цвят. При продължително излагане на слънце, цветът може да премине от лилав към светло жълт. Красивото виолетово оцветяване се дължи на примесите на манган и желязо.

В Древността, аметистът бил добре познат на гърците. Те вярвали, че той предпазва от магии, лоши мисли и кошмари. Според тях, камъкът бил ефикасно средство срещу алкохолизма. Богатите гърци пиели своето вино от съдове изработени от аметист. Те вярвали, че аметистът има силата да неутрализира отрова. В съвремието, камъкът се слави със свойството да придава на носещия го благ характер. Запознатите с окултните науки вярват, че той изчиства чакрата на третото око и коронната чакра.

Аметистът засилва цветовете на нашата аура. Подходящо би било да се носи като талисман във вид на висулка на сребърно колие. Добро решение е и инкрустирането му в сребърен пръстен, който трябва да се носи на безименния пръст. Аметистът е подходящ за хора, които се занимават с медитация. Камъкът придава мир и спокойствие. Препоръчва се да се слага под възглавницата вечер, за да защитава спящия от кошмари. Аметистът се слави като средство срещу алкохолизма. На пристрастените се препоръчва да пият вода, в която е имало накиснат аметист. Камъкът спомага в борбата с проблемите на черния дроб, бъбреците, пикочния мехур.

За засилване на паметта и зрението се препоръчва носенете на сребърни обеци с аметист. Накит изработен от сребро и аметист ще бъде подходящ за хората, отдадени на творчеството. Астролозите препоръчват камъка да бъде носен най – вече от родените под зодиакалните знаци на Овен, Рак, Везни, Скорпион, Близнаци, Стрелец, Козирог и Риби. Интересно да се знае е, че аметистът предпазва от финансови загуби.

Напишете коментар

Имейл адреса ви няма да бъде публично видим. Задължителните полета са маркирани със *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>